راهنمای کنسول بازی

نسل‌بندی انواع کنسول‌ بازی

یکی از موارد بسیار مهم درباره‌ کنسول‌ بازی که اغلب خریداران درباره‌ی آن اطلاعی ندارند، نسل‌بندی کنسول‌ها است.

پیشرفت‌های صنعت بازی‌سازی در چارچوب مشخصی اتفاق می‌افتد. این چارچوب که یکی از مهم‌ترین اتفاقات این صنعت نیز برشمرده می‌شود، هر چندین سال و با تغییر «نسل» رخ می‌دهد. آن‌دسته از افرادی که قصد دارند جدیدترین بازی‌های ساخته‌شده را تجربه کنند، چاره‌ای جز خرید جدیدترین نسل کنسول‌ بازی ندارند.

هم‌اکنون نسل هشتم انواع کنسول‌ بازی با دستگاه‌هایی چون PS4، ایکس باکس وان و نینتندو سوئیچ در جریان قرار دارد. مشخصات فنی قوی‌تر و امکانات بیشتر کنسول‌های نسل جدید این امکان را در اختیار شرکت‌های بازی‌سازی قرار داده‌ تا آن‌ها ساخته‌های خود را با کیفیت و گرافیک بهتری به دست مشتریان برسانند.

به‌طور معمول، گذار از نسلی به نسلی دیگر همواره با جهش چشمگیر در گرافیک بازی‌ها همراه است. با نگاهی به نسل پیشین کنسول‌های بازی (PS3 و XBOX 360) کاملاً می‌توان به تفاوت‌های گرافیکی بازی‌ها پی برد. علت این امر نیز همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، فقط و فقط به پیشرفت‌های فنی کنسول‌های جدید مربوط می‌شود.

باتوجه به توضیحات فوق، اگر در حال حاضر تصمیم به خرید کنسولی چون ایکس باکس 360 یا PS3 بگیرید، بی‌شک باید دورِ بازی‌های جدید را خط بکشید. از سال ۲۰۱۸ میلادی، استودیو‌های سازنده‌ بازی رسماً پشتیبانی از کنسول‌های نسل قبلی را خاتمه دادند؛ این موضوع باعث می‌شود تا دیگر هیچگونه بازی جدیدی برای این دستگاه‌ها عرضه نشود. بنابراین دارندگان این محصولات چاره‌ای جز اکتفا به همان بازی‌های قدیمی ندارند.

نسل کنونی انواع کنسول‌ بازی که از آن با نام نسل هشتم یاد می‌شود، فعالیت خود را از سال ۲۰۱۳ میلادی آغاز کرد. به‌طور معمول با گذشت ۷ یا ۸ سال، کنسول‌های بازی جدید در نسلی جدید عرضه می‌شوند. با یک حساب سرانگشتی می‌توان پی برد که هم‌اکنون از نیمه عمر کنسول‌های نسل هشتمی گذر کرده‌ایم و اندک‌اندک باید خود را برای رونمایی از نسل نهم کنسول‌ها در آینده‌ای نه‌چندان دور آماده کنیم.

طبق گمانه‌زنی‌های انجام‌شده، انتظار می‌رود که شرکت‌های سونی و مایکروسافت به‌ عنوان دو تولیدکننده‌ بزرگ انواع کنسول‌ بازی، دستگاه‌های جدید خود را بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ عرضه کنند. البته تاریخ‌های یادشده همگی گمانه‌زنی محسوب می‌شوند و این احتمال وجود دارد که این شرکت‌ها زمان نزدیک‌تر یا دورتر را برای ورود به نسل جدید انتخاب کنند.

با این اوصاف، اگر به‌تازگی یکی از کنسول‌های نسل هشتم را خریداری کرده‌اید یا قصد دارید در آینده‌ای نزدیک اقدام به خرید یکی از آن‌ها کنید، نیازی به نگرانی نیست؛ زیرا با عرضه‌ کنسول‌های نسل بعدی، دستگاه‌های کنونی نیز حداقل تا چهار سال پس از عرضه‌ دستگاه‌های جدید پشتیبانی خواهند شد.

.

ایکس باکس وان

ایکس باکس وان نام کنسول بازی نسل هشتمی شرکت آمریکایی مایکروسافت است که در سال ۲۰۱۳ به عموم معرفی شد. در ابتدا به‌واسطه‌ سیاست‌های نادرست مدیر بخش ایکس باکس، این کنسول بازی نتوانست موفقیت ایکس باکس ۳۶۰ را تکرار کند؛ اما رفته‌رفته و با ایجاد برخی تغییرات در تیم مدیریتی مایکروسافت، رویکرد این شرکت نیز در قبال این کنسول تغییر کرد.

در اولین گام، فیل اسپنسر به‌عنوان رهبر بخش ایکس باکس منصوب شد. او از همان ابتدا اعلام کرد که هدفش چیزی جز ارتقای جایگاه ایکس باکس در نظر گیمرها نخواهد بود. بنابراین از سال ۲۰۱۴ که وی سکان‌ هدایت بخش ایکس باکس را به‌دست گرفته، تاکنون تغییرات ریز و درشتی را در این بخش ایجاد کرده است.

تنوع سرویس‌ها و عرضه‌ دو کنسول جدید از خانواده‌ ایکس باکس وان با نام‌های ایکس باکس وان اس (Xbox One S) و ایکس باکس وان ایکس (Xbox One X)، شاخص‌ترین تغییرات ایجادشده در واحد ایکس باکس مایکروسافت به‌شمار می‌روند.

نسل نخست ایکس باکس وان به‌سبب اندازه‌ بزرگ خود و تمرکز بیش از اندازه بر حوزه‌های خارج از گیم نظیر تماشای فیلم، سریال و وب‌گردی، هرگز نتوانست در آغاز به کار خود توجهات زیادی را جلب کند. در عوض این شرکت سونی بود که با پلی‌استیشن 4 توانست گوی سبقت را از مایکروسافت برباید و خود را در جایگاه نخست کنسول‌های بازی نسل هشتمی قرار دهد؛ جایگاهی که تاکنون نیز ادامه داشته است.

با این حال هم‌اکنون از آن دوره‌ پرتلاطم عبور کرده‌ایم و بخش ایکس باکس به‌لطف مدیریت صحیح تیم جدید، توانسته کشتی خود را به ساحلی امن برساند.

Xbox One S در مقابل Xbox One X

ایکس باکس وان اس (Xbox One S) نخستین مدل جدید کنسول نسل هشتمی مایکروسافت پس از ایکس باکس وان معمولی است که تغییرات چشمگیری را در ظاهر تجربه کرده است. اندازه‌ این کنسول بازی در مقایسه با نمونه‌ اولیه ایکس باکس وان ۴۰ درصد کوچکتر شده است. همچنین سیستم خنک‌کننده‌ی این دستگاه نیز باوجود عملکرد بهتر، صدای به مراتب کمتری را از خود تولید می‌کند.

یکی از مشکلاتی که در نسخه‌ معمولی ایکس باکس وان کاربران را آزار می‌داد، قرارگیری آداپتورِ دستگاه، خارج از کنسول بود. حال مایکروسافت در این مدل مشکل یادشده را با قراردهی آن درون کنسول حل کرده تا خیال خریداران ایکس باکس وان اس از این حیث آسوده باشد.

به‌غیر از موارد فوق و اضافه‌شدن رنگ سفید به این کنسول بازی، تقریباً تفاوت محسوس دیگری نسبت به نسخه‌ معمولی وجود ندارد؛ البته از حیث توان سخت‌افزاری، One S نسبت به One معمولی کمی توان بیشتری دارد که در استفاده‌ عادی کمتر کسی متوجه این تفاوت می‌شود.

با این حال مایکروسافت به همین یک مدل قانع نشده و در سال ۲۰۱۷ میلادی از نسخه‌ی جدیدی با نام ایکس باکس وان ایکس (Xbox One X) رونمایی کرد که برای نخستین‌بار امکان اجرای بازی‌ها با کیفیت واقعی 4K را روی کنسول به‌ارمغان می‌آورد. مایکروسافت همواره از این کنسول با نام قدرتمندترین کنسول بازی تاریخ یاد کرده است.

اگر تلویزیونی با کیفیت 4K‌ دارید و دوست دارید بازی‌ها را با بالاترین نرخ فریم و کیفیت اجرا کنید، قطعاً هیچ کنسولی بهتر از ایکس باکس وان ایکس از عهده این خواسته بر نمی‌آید. با این وجود آن‌دسته از افرادی که تلویزیونی با کیفیت فول اچ‌دی (۱۰۸۰) دارند نیز می‌توانند از مزایای ساخته‌ جدید این غول فناوری بهره‌مند شوند.

توان گرافیکی ایکس باکس وان ایکس، ۶ ترافلاپس است که در مقایسه با توان ۱‍.۳ ترافلاپسی نسخه‌ معمولی و S،‌ تفاوت قابل‌توجهی دارد. افزایش میزان کارایی واحد گرافیکی این دستگاه به استودیو‌های بازی‌سازی اجازه داده تا در پیاده‌سازی جلوه‌های بصری بهتر، آزادی عمل بیشتری داشته باشند.

این امر باعث شد تا بازی وسیع و پرجزئیاتی همچون Red Dead Redemption 2 بتواند با کیفیت حقیقی 4K و ۳۰ فریم بر ثانیه روی ایکس باکس وان ایکس بهترین تصویر را به مخاطب ارائه دهد.

در انتها باید به دسته‌ بازی کنسول ایکس باکس وان اشاره کنیم که به‌جز برخی تفاوت‌های ظاهری نسبت به دسته‌ بازی ایکس باکس ۳۶۰، تغییر چندانی را در دیگر بخش‌ها شاهد نیستیم. با‌این‌حال، این دسته از منظر راحتیِ کارکرد رضایت بسیاری از کاربرانش را با خود به‌همراه دارد.

سرویس‌ها

ایکس باکس برای جبران اشتباهات پیشین خود در ابتدا تمرکزش را روی معرفی سرویس‌های جدید قرار داد. سرویس پلی اِنیوِر (Play Anywhere) و گیم‌پس (Game Pass) از جمله سرویس‌های نوآورانه‌ای در صنعت بازی به شمار می‌روند که تجارب گیمرها را از جنبه‌های گوناگونی به‌طرزی مثبت تغییر می‌دهند.

تیم ایکس باکس با سرویس پلی انیور، بستری را فراهم کردتا بازی‌های انحصاری کنسول ایکس باکس وان برای دارندگان رایانه‌های ویندوز ۱۰ نیز در دسترس قرار بگیرد.

در طرف دیگر، سرویس گیم‌پس قرار دارد که شیوه‌ی تازه‌ای را برای نخستین‌بار در این صنعت پیش گرفته است. کاربران می‌توانند با پرداخت ۱۰ دلار در هر ماه، به بیش از ۱۰۰ بازی دسترسی پیدا کنند. سرویس اشتراکی گیم‌پس افزون‌بر بازی‌های دیگر سازندگان، بازی‌های انحصاری مایکروسافت را نیز شامل می‌شود.

نکته‌ مهم درباره‌ی این سرویس، اضافه‌شدن بازی‌های انحصاری جدید ایکس باکس وان به‌محض انتشار در این سرویس است که قطعاً نکته‌ مثبتی برای آن محسوب می‌شود. اهالی مایکروسافت برای ارائه‌ی تجربه‌ای غنی به مشترکین این سرویس هر ماه به تعداد بازی‌های موجود در آن می‌افزایند تا از این حیث تمامی سلایق پوشش داده شوند.

در بخش نرم‌افزاری نیز مایکروسافت تصمیم به استفاده از نسخه‌ مخصوص ویندوز ۱۰ برای کنسول بازی گرفته است که مزایای بی‌شماری را با خود به‌همراه دارد. به‌لطف بهره‌گیری از ویندوز ۱۰، کنسول بازی مایکروسافت به فروشگاه نرم‌افزاری این سیستم‌عامل دسترسی دارد؛ از این رو کاربران می‌توانند در صورت نیاز با مراجعه به این فروشگاه اقدام به دانلود برنامه‌های موردنیازشان کند.

این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بسیاری از افراد افزون‌بر انجام بازی‌های ویدیویی به تماشای فیلم و سریال نیز علاقه‌ی وافری دارند. وجود صدها اپلیکیشن نمایش فایل‌های ویدیویی و استریم آنلاین فیلم، سریال و موسیقی نظیر نت‌فلیکس، یوتیوب و اسپاتیفای با پشتیبانی عالی، ایکس باکس وان را از منظر نرم‌افزاری چند پله بالاتر از PS4 قرار می‌دهد.

بازی‌های انحصاری

بازی‌های انحصاری در کنسول ایکس باکس وان نقش تعیین‌کننده برای موفقیت این کنسول بازی می‌کنند. درحالی که در طول سال‌های گذشته سونی بازی‌های انحصاری شاخص و باکیفیتی را برای پلی‌استیشن 4 توسعه داده است؛ اما ایکس باکس وان به‌دلیل تغییرات ایجاد‌شده در تیم مدیریتی خود، اندکی در این زمینه نسبت به رقیب خود عقب افتاده است.

با‌این‌وجود در طول سه سال گذشته، این تیم تمام تلاش خود را کرده تا بازی‌های انحصاری باکیفیتی را در اختیار طرفداران این کنسول قرار دهد که شما می‌توانید فهرست کامل‌ آن‌ها را پایین‌تر مشاهده کنید:

  • Forza Horizon 3/4
  • Forza Motorsport 5/6/7
  • Gears of War 4
  • Halo 5: Guardians
  • Sea of Thieves
  • Quantum Break
  • State of Decay 2

اگر از طرفداران بازی‌های ماشینی یا به‌اصطلاح ریسینگ هستید، هیچ کنسولی بهتر از ایکس‌ باکس وان نمی‌تواند این نیاز شما را پاسخ دهد. سری بازی‌های فورتزا هورایزون و فورتزا موتوراسپرت که بالاتر نام آن‌ها را ذکر کردیم، بهترین تجربه‌ ممکن از یک بازی اتوموبیل‌رانی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

.

پلی استیشن ۴

پلی استیشن ۴ یا پی‌ اس فور نام کنسول بازی شرکت ژاپنی سونی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی از آن رونمایی شد. سونی در این نسل علاوه‌بر افزایش توان سخت‌افزاری کنسول، تغییرات ظاهری کوچک و بزرگی را نیز شامل حال آن کرده بود تا تفاوت این نسل با نسل‌های پیشین بیش‌از پیش معلوم باشد.

یکی از بخش‌های مهمی که سونی در طی رویداد معرفی از پلی‌استیشن 4 مانور زیادی روی آن انجام می‌داد، دسته‌ بازی جدید آن‌ها با نام دوال‌شاک ۴ بود که برای اولین‌بار یک دگرگونی اساسی را تجربه می‌کرد.

لایت‌بار یا نوار نوری دوال‌شاک ۴ در کنار قابلیت‌های سخت‌افزاری جدید آن، همگی، تجربه‌ بازی‌ها را چندین‌برابر لذت‌بخش‌تر از قبل کرده بودند. به‌لطف لایت‌بار که تنها جنبه‌ ظاهری داشت، شما می‌توانستید ظاهر بخش پشتی دستگاه را با رنگ موردنظرتان شخصی‌سازی کنید؛ این موضوع به‌خصوص در تاریکی شب بسیار به‌چشم می‌آمد و زیبایی دوچندان را به دسته‌ بازی می‌بخشید.

افزون‌بر‌این، صفحه‌ لمسی نسبتاً بزرگی اکنون در بخش میانی دسته جای گرفته بود که در بازی‌های مختلف عملکرد متفاوتی را از خود نشان می‌داد. به‌عنوان مثال در یک بازی می‌توانید با استفاده‌از این صفحه بدوید و در بازی دیگر از آن برای حمله‌ی سریع به دشمنان استفاده کنید؛ در واقع نحوه‌ی به‌کارگیری آن به توسعه‌دهندگان بازی‌ها بستگی دارد.

درست چند سانتی‌متر پایین‌تر از این صفحه، حفره‌هایی روی دسته قرار گرفته‌اند که برخی از صداهای درون‌بازی را پخش می‌کنند. برای مثال در بازی GTA V هنگامی که پلیس به‌دنبال شما می‌افتد، این بلندگوها گفتگوی پلیس‌ها با بی‌سیم را پخش می‌کنند که قطعاً بر واقع‌گرایی بازی می‌افزاید.

اما بهترین و نوآورانه‌ترین قابلیتی که سونی در این دسته از آن بهره برده، قطعاً به حسگرهای حرکتی مربوط می‌شود. به‌لطف این حسگرها، توسعه‌دهندگان بازی‌های ویدیویی می‌توانند در صورت تمایل لرزش‌های دست بازیکن را به بازی انتقال دهند. با‌این‌حال سوال اینجاست که چنین قابلیتی چه تفاوتی را در تجربه‌ی بازیکنان ایجاد می‌کند؟

برای درک این موضوع خوب است به ذکر یک مثال بپردازیم. در بازی انحصاری Until Dawn که در سبک ترسناک ساخته شده، سنسورهای حرکتی دسته‌ PS4 می‌توانند بر ترس ناشی‌از پیداشدن توسط شخصیت مخوف بازی بیفزایند.

به‌عنوان مثال در مواقعی که برای فرار از دست شخصیت منفی داستان در کمد یا زیر تخت مخفی می‌شوید، سنسورهای حرکتی دوال‌شاک ۴ به‌کار می‌افتند. در اینگونه مواقع شما تنها یک نظاره‌گر نیستید، بلکه خود نیز بخشی از ماجرا خواهید بود و باید سعی کنید در طول این زمان دست خود را ثابت نگاه دارید.

زیرا هرگونه لرزش دستِ شما به درون بازی انتقال پیدا می‌کند و به‌واسطه‌ تولید سرو‌صدا، شخصیت منفی بازی می‌تواند در یک چشم  برهم‌زدن شما را پیدا کند.

علاوه‌بر‌این، سنسورهای حرکتی به کاربران کمک می‌کند تا تنها با حرکت‌دادنِ دسته بازی اقدام به انتخاب حروف موردنظرشان برای نوشتن پیام کنند. چنین چیزی سرعت تایپ کاربران در کنسول‌های بازی را که همیشه تجربه‌ای عذاب‌آور بوده، ارتقا می‌دهد.

دیگر نکته‌ مهم درباره‌ دسته‌ی بازی پلی‌استیشن 4 به‌نحوه‌ شارژ آن مربوط می‌شود. برخلاف ایکس باکس وان که از دسته‌ای با باتری‌های قابل‌شارژ معمولی بهره می‌برد، سونی از باتری داخلی در دسته‌ی خود استفاده کرده است.

این مسئله باعث می‌شود تا به خرید دستگاه شارژر باتری نیازی پیدا نشود و شما تنها با یک کابل عادی که گوشی هوشمند خود را با آن شارژ می‌کنید، دسته‌ PS4 را به برق متصل کرده و منتظر تکمیل شارژ باتری آن بمانید.

تفاوت PS4 Pro با PS4 Slim

اگر هم‌اکنون برای خرید کنسول بازی PS4 اقدام کنید، با دو گزینه‌ روبرو خواهید شد که اگر اطلاعات کافی درباره‌ آن‌ها نداشته باشید، قطعاً بر سردرگمی شما به‌ هنگام خرید خواهد افزود.

شرکت سونی علاوه‌بر عرضه‌ نسخه‌ عادی PS4، دو نسخه‌ دیگر با پسوندهای پرو و اسلیم را نیز روانه‌ بازار کرده است. نسخه‌ اسلیم که اکنون جایگزین نسخه‌های اولیه‌ پلی‌استیشین ۴ شده، از جهت توان سخت‌افزاری هیچگونه تفاوتی با نسخه‌ی عادی ندارد و سونی تنها در این مدل اندکی طراحی کلی دستگاه را بهبود بخشیده است.

برای پیداکردن تفاوت اصلی باید به PS4 Pro بپردازیم. باتوجه به این موضوع که تلویزیون‌های 4K (تلویزیون‌هایی که کیفیت‌شان چهار برابر از تلویزیون‌های HD بالاتر است) در سال‌های اخیر به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده‌اند و بسیاری از افراد اقدام به خرید آن‌ها می‌کنند، اهمیت کنسولی که بتواند از محتوای 4K‌ پشتیبانی کند، بیش‌از پیش حس می‌شود.

از همین رو، سونی کنسول میان‌نسلی جدیدی را در سال ۲۰۱۶ میلادی معرفی کرد که دقیقاً برای آن‌دسته از افرادی در نظر گرفته شده بود که همواره به‌دنبال بالاترین کیفیت هستند. به‌لطف پلی‌استیشن 4 پرو، کاربران می‌توانند بازی‌های موردعلاقه‌ خود را با کیفیت بهتر و جزئیاتی بیشتر انجام دهند.

باتوجه به توضیحات بالا، می‌توانید در هنگام خرید انتخاب عاقلانه‌تری را انجام دهید. اگر جزو افرادی هستید که در خانه از تلویزیون‌های 4K استفاده می‌کنید، بهتر است به‌سراغ نسخه‌ی پرو بروید تا بازی‌ها را با کیفیت بهتری تجربه کنید.

اما اگر از تلویزیون‌های فول اچ‌دی یا اچ‌دی استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود پول خود را برای خرید نسخه‌ اسلیم هزینه کنید؛ زیرا هرگز در این تلویزیون‌ها نمی‌توانید از توان بالای پلی‌استیشن ۴ پرو استفاده‌ حداکثری را ببرید.

البته این موضوع را در نظر داشته باشید که تفاوت میان نسخه‌ پرو و اسلیم به اندازه‌ای نیست که در استفاده عادی متوجه آن شد؛ بلکه این تفاوت صرفاً در برخی قسمت‌های خاص مثل نورپردازی و کیفیت بهتر بافت‌ها مشخص است که برای متوجه‌شدنِ آن‌ها اندکی ریزبینی نیاز خواهد بود.

هر دو مدل فوق در ظرفیت‌های ۵۰۰ گیگابایتی و یک ترابایتی (۱۰۰۰ گیگابایت) عرضه می‌شوند که باتوجه به حجم بالای بازی‌های امروزی، بهتر است در هنگام خرید به‌سراغ نسخه‌ یک ترابایتی بروید که در آینده کمتر با مشکل کمبود فضای ذخیره‌سازی برای دانلود بازی‌ها مواجه شوید.

سرویس‌ها

با خرید پلی‌استیشن ۴ به‌راحتی از همان ابتدا قادر خواهید بود که تمامی بازی‌های خریداری‌شده را اجرا کنید؛ با‌این‌حال اگر علاقه دارید که طعم بخش آنلاین بازی‌ها را نیز بچشید، باید خود را برای هزینه‌‌ای دیگر آماده سازید.

بازی‌های امروزی تمرکز زیادی روی بخش آنلاین دارند. به‌واسطه بخش آنلاین، بازیکنان می‌توانند از سراسر دنیا در روبروی یکدیگر قرار گیرند و به مبارزه با هم بپردازند. چنین موردی لذت بازی‌ها را دوچندان می‌کند. اما اگر دوست دارید تا از این لذت بهره‌مند شوید، باید اقدام به خرید اشتراک ماهانه یا سالانه‌‌ سرویس پلی‌استیشن پلاس (PlayStation Plus) کنید.

در نگاه اول شاید پرداخت چنین هزینه‌ای اضافی به‌نظر برسد؛ اما اگر قصد تجربه بخش آنلاین را دارید، چاره‌ای جز پرداخت این هزینه ندارید.

با پرداخت مبلغ مشخص‌شده و خرید اشتراک، افزون‌بر‌اینکه امکان انجام بازی‌های آنلاین برایتان فراهم می‌شود، به‌صورت ماهانه نیز می‌توانید چند بازی مشخص‌شده را به‌صورت رایگان دریافت کنید؛ همچنین برای خرید بازی‌ها تخفیف‌های ویژه‌ای به شما اختصاص داده خواهد شد.

باتوجه به اینکه در ایران دسترسی به حساب‌های بانکی جهانی مسدود است، کاربران نمی‌توانند به‌صورت مستقیم اقدام به خریداری این اشتراک کنند؛ بااین‌حال جای نگرانی نیست زیرا در فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین‌ به‌وفور می‌توانید کارت‌های اشتراک پلی‌استیشن پلاس را پیدا کنید.

بازی‌های انحصاری

بازی‌های انحصاری عبارت مهمی است که این‌روزها در خرید کنسول‌ بازی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. به‌طور معمول، هر کنسول بازی با تعدادی عنوان انحصاری عرضه می‌شود که در دسترس دارندگان کنسول‌های دیگر قرار ندارد. کنسول PS4 به‌سبب عملکرد قوی خود در تولید بازی‌های انحصاری باکیفیت، همواره مورد ستایش بازیکنان قرار داشته است.

در ادامه می‌توانید فهرست برخی از محبوب‌ترین بازی‌های انحصاری این کنسول را مشاهده کنید:

  • God of War
  • Spiderman
  • Horizon Zero Dawn
  • The Last Guardian
  • Detroit: Become Human
  • Heavy Rain
  • Bloodborne
  • Uncharted 4: A Thief’s End 
  • Uncharted: The Lost Legacy 
  • GT Sport
  • Until Dawn
  • Yakuza 6
  • The Last of Us Remastered
  • Infamous Second Son

عمده‌ بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن 4 در سبک اکشن ماجراجویی هستند که در آن‌ها روایت داستان نقش پررنگی دارد. اگر جزو افرادی هستید که به این‌گونه بازی‌ها علاقه دارید، پلی‌استیشن 4 به بهترین نحو ممکن می‌تواند نیاز شما را در این زمینه برطرف سازد.

.

نینتندو سوییچ

نینتندو یکی از تولیدکنندگان قدیمی کنسول‌ بازی است که اکثر ایرانی‌ها آن را با کنسول میکرو به‌خاطر دارند. این شرکت محبوب در طول تمامی این سال‌ها کنسول‌های بسیاری را روانه‌ی بازار کرده که برخی از آن‌ها با شکست روبرو شدند. با‌این‌حال آن‌ها برای غلبه بر شکست‌های پیشین خود و عرضه‌ دستگاهی در خور طرفدارانشان در سال ۲۰۱۶ میلادی از محصولی جدیدی رونمایی کردند که از آن با نام نینتندو سوییچ یاد می‌شود.

این دستگاه که ۱۳ اسفند ۹۵ به بازار عرضه شد، توانست بازخوردهای مثبت فراوانی را با خود همراه کند.

نینتندو در طراحی این دستگاه نوآوری و سرگرمی را در بالاترین اولویت خود قرار داده و با نگاهی گذار بر ظاهر نینتندو سوییچ نیز به‌راحتی می‌توان بر صحت این ادعا پی برد. دسته‌ بازی رنگارنگ نینتندو سوییچ، امکان استفاده از آن‌ها به‌صورت دو بخش مجزا، استفاده از کنسول در حالت تبلت با اتصال آن به تلویزیون همگی جزوی از نوآوری‌های نینتندو در این نسل هستند که کمتر شرکتی پیش‌تر نمونه‌ مشابه آن را ارائه کرده بود.

با جعبه گشایی نینتندو سوییچ با کنسولی مواجه خواهید شد که از همان ابتدا تفاوتش را فریاد می‌زند. هسته‌ اصلی دستگاه که پردازش بازی‌ها را انجام می‌دهد درون کالبدی تبلت‌گونه بااندازه‌ی صفحه‌نمایش ۶.۲ اینچی قرار گرفته که رزولوشن اچ‌دی یا 720p را ارائه می‌کند.

دسته‌ بازی نینتندو سوییچ قطعاً یکی از مبتکرانه‌ترین بخش‌های این کنسول محسوب می‌شود. این دسته که از آن با نام جوی‌کان نیز یاد می‌شود، به بازیکنان اجازه خواهد تا به روش‌های گوناگونی از آن بهره بگیرند.

شما می‌توانید برطبق علاقه‌تان از حالت تبلت برای انجام بازی‌ها استفاده کنید یا اینکه دسته‌های بازی را به‌ گوشه‌های نمایشگر متصل سازید؛ همچنین این امکان هست که از جوی‌کان به‌صورت دو بخش مجزا استفاده کرد و صرفاً آن‌ها را به‌صورت بی‌سیم در دست گرفت.

برخلاف کنسول‌های بازی رایج بازار، در نینتندو سوییچ هیچگونه درگاهی برای قراردادن دیسک بازی مشاهده نخواهید کرد؛ در عوض شرکت ژاپنی نینتندو بازی‌های خود را در قالب کارتریج‌هایی کوچک عرضه می‌کند که از آن‌‌ها با نام کارت بازی (Game Card) نیز یاد می‌شود.

باتوجه به نوع خاص بازی‌های نینتندو سوییچ و علاقه‌‌ی بیشتر ایرانی‌ها به‌ کنسول‌های رایج بازار نظیر PS4 و ایکس باکس وان، بازی‌های این کنسول در شهرستان‌های کوچک سخت‌تر پیدا می‌شود. از این رو اگر شیفته‌ی طراحی و فلسفه‌ کلی نینتندو سوییچ هستید، بهتر است کمیابی بازی‌های آن در شهرهای کوچک را نیز در نظر داشته باشید.

دیگر مورد مهمی که باید مدنظر داشته باشید، حافظه‌ی ذخیره‌سازی نینتندو سوییچ است. نینتندو در این کنسول از حافظه‌ داخلی ۳۲ گیگابایتی استفاده کرده. اما اگر قصد دارید فضای ذخیره‌سازی بیشتری داشته باشید، می‌توانید با خرید کارت‌های حافظه‌ جانبی microSD که در بازار به‌وفور یافت می‌شود، حافظه‌ این کنسول بازی را تا یک ترابایت ارتقا دهید.

برای آن‌دسته از کسانی که بازی‌های نینتندو سوییچ را به‌صورت فیزیکی و از طریق گیم‌کارت تهیه می‌کنند، فضای ذخیره‌سازی نقش چندان مهمی را برای آن‌ها ایفا نمی‌کند؛ زیرا تمامی اطلاعات بازی درون همان کارتریج قرار دارد. با‌این‌حال، اگر تمایل دارید تا در کنار خرید فیزیکی بازی‌ها، به‌صورت دیجیتالی نیز بازی‌ها را خریداری کنید، آن‌وقت باید به‌فکر یک کارت حافظه برای کنسول خود باشید.

سرویس‌ها

همانطور که پیش‌تر برای دو کنسول ایکس باکس وان و پلی‌استیشن 4 به شما گفتیم، در کنسول سوییچ نیز برای انجام بازی‌ها با دوستان و دسترسی به بخش آنلاین باید اشتراک نینتندو آنلاین را تهیه کنید. این مبلغ ۲۰ دلار برای هر سال است که نسبت به دو کنسول دیگر، هزینه‌ی کمتری را به شما متحمل می‌سازد.

افزون‌بر قابلیت فوق، نینتندو چندی پیش از سرویس جدیدی رونمایی کرد که به‌لطف آن کاربران سرویس آنلاین نینتندو سوییچ می‌توانستند برخی از بازی‌های خاطره‌انگیز کنسول NES یا همان میکرو را روی کنسول جدید خود اجرا کنند. این شرکت ژاپنی قول داده که به‌مرور بر تعداد بازی‌های قدیمی پشتیبانی‌شده افزوده شود و کاربران به‌ فهرست طولانی‌تر دسترسی داشته باشند.

بازی‌های انحصاری

مثل هر کنسول بازی دیگری، خریداران نینتندو سوییچ نیز با خرید این دستگاه به تعدادی از بازی‌های انحصاری و محبوب نینتندو دسترسی پیدا می‌کنند. این بازی‌ها تنها در دسترس این کنسول قرار دارد و دارندگان دیگر کنسول‌ها نمی‌توانند اقدام به دریافت آن‌ها کنند.

شما در ادامه می‌توانید فهرست برخی از محبوب‌ترین انحصاری‌های نینتندو سوییچ را مشاهده کنید:

  • Super Mario Odyssey
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Splatoon 2
  • Mario Kart 8 Deluxe
  • Octopath Traveler
  • Bayonetta 2

درباره‌ بازی‌های نینتندو سوییچ خوب است این موضوع را بدانید که به‌لطف استفاده‌ از فناوری‌های جدید در طراحی دسته‌های این کنسول موسوم به جوی‌کان، بازیکنان می‌توانند به شیوه‌ای کاملاً متفاوت از بازی‌ها لذت ببرند. به‌عنوان نمونه در یک بازی تنیس، شما تنها نباید به فشردن دکمه‌های روی دسته اکتفا کنید؛ بلکه می‌توانید با حرکت‌دادن جوی‌کان که در دستانتان قرار دارند، حس حرکت‌دادن راکت تنیس برای ضربه به توپ را به‌دست بیاورید.

این موضوع به‌خصوص رویکرد متفاوت نینتندو سوییچ را نسبت به دیگر کنسول‌ها نشان می‌دهد، رویکردی که صرفاً روی سرگرمی خالص و لذت‌بردن از تک‌تک لحظات تمرکز دارد.

.

جمع‌بندی

اگر قصد خرید کنسول‌ بازی در آینده‌ نزدیک دارید، نکات فوق و آگاهی از نیازتان قطعاً در انتخابی درست به شما کمک خواهد کرد. شما در ابتدا باید بدانید که هدفتان از خرید کنسول چیست؟ اگر دوست دارید بازی‌های جدید را با بهترین کیفیت ممکن اجرا کنید، ایکس باکس وان ایکس و PS4 Pro بهترین گزینه‌ها برای شما خواهند بود. اما اگر گرافیک بالا چندان برای‌تان تعیین‌کننده نیست و به‌دنبال سرگرمی خالص هستید، آن‌وقت بهتر است نیم‌نگاهی نیز به کنسول نینتندو سوییچ داشته باشید.

این نکته را مدنظر داشته باشید که هیچ‌کس بهتر از شما نیازهایتان را نمی‌شناسد؛ بنابراین به‌جای اینکه تنها به گفته‌های فروشنده و دیگران گوش دهید و طبق توصیه‌های آن‌ها اقدام به خرید کنید، بهتر است پیش از تصمیم‌گیری اندکی تحقیق کنید.

.
منبع: https://www.daraje.com

error: Alert: Content selection is disabled!!